1399، سالی پرحادثه برای ووشوی ایران
در سال ۹۹ ووشوی ایران در بعد بین المللی چندان فعالیتی نداشت، اما به واسطه برخی اتفاقات و دوپینگ های اعلامی، سال پرحاشیه و عجیبی را پشت سر گذاشت.
به گزارش دفاع شخصی به نقل از ایسنا، در حالیکه به علت شیوع گسترده ویروس کرونا در سال ۱۳۹۹ ووشوی جهان فصل حدودا بدون دردسری را از نظر برگزار نشدن مسابقات پشت سر گذاشت، اما ووشوی ایران در این سال اتفاقات بزرگ و زیادی را تجربه نمود.
در اواخر آذر سال ۱۳۹۸ بود که مهدی علی نژاد از ریاست فدراسیون ووشو انصراف داد تا بعنوان معاون قهرمانی و حرفه ای وزیر ورزش منصوب شود. ووشوی ایران حدودا ۱۳ سال علی نژاد را بعنوان رئیس همراه خود داشت و یک دفعه با رفتن علینژاد گرفتار افت مدیریتی شد و از آن پس هم حدودا ۷ ماه توسط سرپرست اداره شد تا اینکه سرانجام در ۱۵ تیر ماه ۱۳۹۹، امیر صدیقی بعنوان رئیس جدید این فدراسیون انتخاب گردید.
* مختومه شدن لیگ با معرفی قهرمانان مشترک
پس از آخر مرحله گروهی مسابقات لیگ برتر ووشو در سال ۹۸ و شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور، تا اواخر تیر ماه سال ۹۹ اجازه آغاز مرحله دوم رقابت ها از جانب ستاد ملی مبارزه با کرونا صادر نشد تا فدراسیون ووشو با معرفی قهرمانان مشترک، پرونده فصل ۹۸-۹۹ لیگ های زنان و مردان را مختومه اعلام نماید.
لیگ برتر مردان
قهرمان مشترک: پارس جنوبی و دانشگاه آزاداسلامی
نایب قهرمان مشترک: پاس ناجا و باشگاه مقاومت
لیگ برتر زنان
قهرمان مشترک: سپاهان و دانشگاه آزاد
نایب قهرمان مشترک: کارون نوین خرمشهر و هیات ووشو شبستر
* دوپینگ هایی که ووشو را تکان داد
با وجود همه این اتفاقات، سال تلخ و عجیب ووشو زمانی آغاز شد که هفتم مرداد ۱۳۹۹ خبر دوپینگ حمیدرضا قلی پور کاپیتان سابق تیم ملی ووشوی ایران منتشر گردید. دوپینگ وی در نهمین دوره مسابقات جام جهانی ساندا به میزبانی هانگژو چین مثبت شده بود، ازاین رو قلی پور از ۲۸ اکتبر ۲۰۱۸ (۶ آبان ۱۳۹۷) تا ۲۸ اکتبر ۲۰۲۲ (۶ آبان ۱۴۰۱) محروم خواهد بود.
البته خبر دوپینگ ووشوکاران ایران به اینجا ختم نشد. بعد از فاش شدن خبر دوپینگ حمیدرضا قلی پور، مشخص شد که سید معین تقوی دیگر سانداکار سنگین وزن تیم ملی ایران هم به علت مثبت شدن تست دوپینگش در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸، به مدت ۴ سال (از تاریخ ۲۸ اکتبر ۲۰۱۸ تا ۲۸ اکتبر ۲۰۲۲) از میادین دور خواهد بود.
در حالی که همه اهالی ورزش خصوصا خانواده ووشو از انتشار خبر دوپینگ دو ملی پوش تیم ساندای مردان در شوک بودند، حدودا ۱۰ روز بعد فدراسیون جهانی حکم دوپینگ مریم هاشمی سانداکار تیم ملی بانوان ایران در رقابت های قهرمانی جهانی ۲۰۱۹ ووشو را هم منتشر و او را به مدت چهار سال (از تاریخ ۲۱ اکتبر ۲۰۱۹ تا ۲۱ اکتبر ۲۰۲۳) محروم کرد تا به این ترتیب، هاشمی سومین دوپینگی ووشوی ایران باشد.
هاشمی در این مسابقات مدال طلا به دست آورده بود که با این اوصاف، مدال او از سبد مدال های ایران کم شد. ایران با ۸ طلا در بخش ساندای این مسابقات، بالاتر از چینی که ۶ طلا، یک نقره و یک برنز به دست آورده بود، برای بار دوم قهرمان جهان شد. با این اوصاف تعداد طلاهای ایران به عدد ۷ کاهش پیدا کرد.
* قهرمانی جنجالی دانشگاه در لیگ برتر ۹۹
پس از آنکه فدراسیون ووشوی ایران مجوز برگزاری مسابقات داخلی خویش را از ستاد ملی مبارزه با کرونا دریافت کرد، رقابت های لیگ برتر مردان از ۹ بهمن آغاز و تا ۱۳ همین ماه به صورت متمرکز در تهران مورد پیگیری قرار|گرفت. این مسابقات در انتها با قهرمانی دانشگاه آزاد و حواشی بسیار زیادی به پایان رسید.
در دیدار فینال این مسابقات تیم های پاس ناجا و دانشگاه آزاد تهران باید به مصاف یکدیگر می رفتند که بعد از برگزاری مسابقات بخش تالو، سرمربی تیم پاس در اعتراض به نحوه قضاوت ها سانداکاران خویش را به روی رینگ نفرستاد تا بدین سان دانشگاه آزاد قهرمان این فصل از لیگ بشود.
این اقدام تیم پاس که شدیدا فدراسیون ووشو را ناراحت کرده بود در کمیته انضباطی بررسی گردید که احکام سنگین انضباطی را هم برای تیم پاس به همراه داشت.
رقابت های لیگ برتر بانوان هم تنها با ۴ تیم و طی دو روز مورد پیگیری قرار|گرفت که روز (شنبه) ۱۸ بهمن ۱۳۹۹، با قهرمانی تیم سپاهان اصفهان به پایان رسید. دانشگاه آزاد اسلامی عنوان نایب قهرمانی را از آن خود کرد و تیم های هیات ووشوی تهران و البرز هم به صورت مشترک رده سوم را کسب کردند.
* دوپینگ کریمی در ووشوی دانشجویان
در حالی که پیش از این بحث دوپینگ سه ملی پوش ووشوی ایران مطرح شده بود، اواخر بهمن ۱۳۹۹ فدراسیون جهانی ووشو امیر کریمی ووشوکار تیم ملی دانشجویان ایران در مسابقات قهرمانی دانشجویان جهان ۲۰۱۸ ماکائو را بعنوان یکی از ورزشکاران دوپینگی در آن رقابت ها معرفی نمود. کریمی در آن مسابقات به مدال طلا دست یافته بود.
فدراسیون ورزش های دانشگاهی ایران هم با تایید این خبر در سایت رسمی خود نوشت: "به باعث این حکم و پس از گذشت دو سال حکم انضباطی ورزشکار خاطی اعلام و کریمی به مدت ۴ سال از زمان برگزاری مسابقات قهرمانی جهان دانشجویان، از کلیه فعالیتهای ورزشی محروم شد."
در مجموع با عنایت به تعطیلی رویدادای ورزشی در سال 1399 و در کنار آن انتشار خبرهای دوپینگ در ووشو، به نظر می آید تلخی های سال 99 برای ووشوی ایران با آخر این سال هم به پایان برسد، چون که حضور رئیس جدید و جوان در این فدراسیون نوید روزهای پرباری را در آینده ووشوی کشور می دهد.
امید است که امیر صدیقی جوان بتواند با تدبیر و مدیریت، این رشته مهم و پر اهمیت را به جایگاه والای آن برساند.
منبع: دفاع شخصی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب